Tiszta víz. Medencék fertőtlenítése: klór-dioxid

Annak érdekében, hogy az uszodai medencékben lévő víz mindig az úszók örömére szolgáljon, tiszta, átlátszó és az egészségre nézve biztonságos maradjon, speciális szűrőberendezéseket és vegyipari termékeit kell használni. Az ilyen segédeszközök lehetővé teszik a víz állapotának szabályozását. Annak ellenére, hogy a csak természetes anyagokat tartalmazó készítmények továbbra is népszerűek, nem tudják garantálni a 100%-os hatékonyságot. Csak a speciálisan kiválasztott kémiai összetételű vízfertőtlenítő szerek pusztítják el az összes baktériumot.

Számos online áruházban klór-dioxid tartalmú tablettákat, brikettet és egyéb medencetisztítási termékeket találhat a medencetulajdonos. A katalógus különböző kiszerelésű árukat ajánlanak: 1-től 10 kg-ig.

Miért van szükség vegyszeres víztisztításra?

Miért van szüksége a medencék vegyszeres fertőtlenítésére? Azért, mert a közfürdő vagy uszoda fertőzésforrássá válhat, ha a vizét nem tartják tisztán. Párás, meleg környezetben a baktériumok nagyon gyorsan szaporodnak. Ha a higiéné szabályait nem tartják be, a medence hamarosan afféle mocsárrá változik, bűzleni kezd és fertőzést okozhat. A vízcsere fontos, de nem elégséges, mert ez a módszer nem pusztítja el a baktériumokat és algákat a medence falán kialakuló nyákos rétegben. Ráadásul, mivel nem desztillált vizet szivattyúznak a medencébe, hanem közönséges csapvizet, ami eleve tartalmaz baktériumokat, így a fertőzésveszély a vízcsere után is fennáll.

Klór-dioxid tabletta használata

A probléma megoldásához a víz fertőtlenítésére szolgáló speciális eszközök és kémiai szerek segítenek. Mindegyik ellátja a saját funkcióját, de vannak olyan többfunkciós készítmények is, amelyek egyszerre több problémát is megoldanak. Nagyon fontos az adagolás betartása és a termékek rendszeres használata, ez esetben nemcsak a vizet tisztítják meg a veszélyes mikroorganizmusoktól, hanem önmagukban sem okoznak egészségkárosodást (a készítmények tömény állapotban mérgező és/vagy maró hatásúak).

Létezik olyan medencevíz-fertőtlenítő tabletta, amely gyorsan és hatékonyan távolítja el a baktériumokat, gombákat, vírusokat és algákat, segít normalizálni a savasság szintjét, és tisztává teszi a vizet. Az ilyen adalékok egy vagy több probléma megoldására irányulhatnak.

Vegyszeres medencevíz-kezelés klór nélkül

A klórmentes medencetermékeknek megvannak a maguk előnyei, annak ellenére, hogy a klórt még mindig az egyik legerősebb fertőtlenítőszernek tartják. A fertőtlenítést sokáig csak klórtartalmú vegyszerekkel végezték. Kiderült azonban, hogy a klórtartalmú vízben való fürdés negatív következményekkel járhat a szervezetre nézve. A klór hátrányosan befolyásolja a bőr, a haj állapotát, irritálja a nyálkahártyákat. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy bizonyos mennyiségű víz felszívódik a pórusokon keresztül, így a károk a szervezet egészét érinthetik.

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a klórmentes medencetabletták. Ez az innováció lehetővé teszi a mikroorganizmusok gyors és hatékony eltávolítását anélkül, hogy a vízkezelés kellemetlen klórszagot hagyna maga után. Az ilyen kezelés után a víz mindenki számára biztonságos lesz, beleértve a kisgyermekeket is.

A klór helyett általában az aktív oxigén hat eredményesen, amelynek sajátossága, hogy nem lép kölcsönhatásba a szerves nitrogénszármazékokkal. Az így kezelt víz nemcsak az egészségre lesz biztonságos, hanem jótékony hatással a bőrre is. Akár a klórmentes, akár a klór-dioxid tartalmú víztisztítók és vízfertőtlenítő szerek rendszeres használata segít az egész család egészségének megőrzésében.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.