Tiszta víz. Medencék fertőtlenítése: klór-dioxid

medence víz szűrőAnnak érdekében, hogy az uszodai medencékben lévő víz mindig az úszók örömére szolgáljon, tiszta, átlátszó és az egészségre nézve biztonságos maradjon, speciális szűrőberendezéseket és vegyipari termékeit kell használni. Az ilyen segédeszközök lehetővé teszik a víz állapotának szabályozását. Annak ellenére, hogy a csak természetes anyagokat tartalmazó készítmények továbbra is népszerűek, nem tudják garantálni a 100%-os hatékonyságot. Csak a speciálisan kiválasztott kémiai összetételű vízfertőtlenítő szerek pusztítják el az összes baktériumot.

Számos online áruházban klór-dioxid tartalmú tablettákat, brikettet és egyéb medencetisztítási termékeket találhat a medencetulajdonos. A katalógus különböző kiszerelésű árukat ajánlanak: 1-től 10 kg-ig.

Miért van szükség vegyszeres víztisztításra?

Miért van szüksége a medencék vegyszeres fertőtlenítésére? Azért, mert a közfürdő vagy uszoda fertőzésforrássá válhat, ha a vizét nem tartják tisztán. Párás, meleg környezetben a baktériumok nagyon gyorsan szaporodnak. Ha a higiéné szabályait nem tartják be, a medence hamarosan afféle mocsárrá változik, bűzleni kezd és fertőzést okozhat. A vízcsere fontos, de nem elégséges, mert ez a módszer nem pusztítja el a baktériumokat és algákat a medence falán kialakuló nyákos rétegben. Ráadásul, mivel nem desztillált vizet szivattyúznak a medencébe, hanem közönséges csapvizet, ami eleve tartalmaz baktériumokat, így a fertőzésveszély a vízcsere után is fennáll.

Klór-dioxid tabletta használata vs. / szűrés

Ezen probléma megoldásában a víz fertőtlenítésére szolgáló speciális eszközök és kémiai szerek segítenek. Mindegyik ellátja a saját funkcióját, de vannak olyan többfunkciós készítmények is, amelyek egyszerre több problémát is megoldanak. Nagyon fontos az adagolás betartása és a termékek rendszeres használata, ez esetben nemcsak a vizet tisztítják meg a veszélyes mikroorganizmusoktól, hanem önmagukban sem okoznak egészségkárosodást (a készítmények tömény állapotban mérgező és/vagy maró hatásúak).

Létezik olyan medencevíz-fertőtlenítő tabletta, amely gyorsan és hatékonyan távolítja el a baktériumokat, gombákat, vírusokat és algákat, segít normalizálni a savasság szintjét, és tisztává teszi a vizet. Az ilyen adalékok egy vagy több probléma megoldására irányulhatnak.

Vegyszeres medencevíz-kezelés klór nélkül

Alternatívák léteznek. A klórmentes medencetermékeknek megvannak a maguk előnyei, annak ellenére, hogy a klórt még mindig az egyik legerősebb fertőtlenítőszernek tartják. A fertőtlenítést sokáig csak klórtartalmú vegyszerekkel végezték. Kiderült azonban, hogy a klórtartalmú vízben való fürdés negatív következményekkel járhat a szervezetre nézve.

Megoldás lehet vegyszerezés helyett hatékony ipari szűrőberendezések telepítése. Keringtető rendszerbben azonban a vízcsere soha nem érinti a teljes térfogatot és a vízszűrő betétek túl gyakori cseréje is problémás lehet.

Mégis jó lenne a roncsoló kémszereket elkerülni. A klór hátrányosan befolyásolja a bőr, a haj állapotát, irritálja a nyálkahártyákat. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy bizonyos mennyiségű víz felszívódik a pórusokon keresztül, így a károk a szervezet egészét érinthetik.

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a klórmentes medencetabletták. Ez az innováció lehetővé teszi a mikroorganizmusok gyors és hatékony eltávolítását anélkül, hogy a vízkezelés kellemetlen klórszagot hagyna maga után. Az ilyen kezelés után a víz mindenki számára biztonságos lesz, beleértve a kisgyermekeket is. Sokkal hatékonyabb, mint a szűrés.

A klór helyett általában az aktív oxigén hat eredményesen, amelynek sajátossága, hogy nem lép kölcsönhatásba a szerves nitrogénszármazékokkal. Az így kezelt víz nemcsak az egészségre lesz biztonságos, hanem jótékony hatással a bőrre is. Akár a klórmentes, akár a klór-dioxid tartalmú víztisztítók és vízfertőtlenítő szerek rendszeres használata segít az egész család egészségének megőrzésében. Szűrőberendezéseknek is helye van háztartásban. Nem árt a csapvizet aktívszén-betéten vagy fordítottozmózis-membránon átengedni.

 ClO2. Google kereséshez látens szemantikus kontextus: Tiszta ivóvíz forrásszűrő betét csere.

Teraszfedés – Alumínium terasztető

Polikarbonát télikert építése

polikarbonát télikert - teraszfedés

Fővárosból vidékre? Családi ház az erdőszélen? De mi az ára? – Igen sokat emelhet ingatlanunk értékén, ha mutatós teraszt építünk eléje. Ennek esztétikai értékét és használhatóságát nagyban javíthatjuk egy látványos tető megépítésével.

Szokványos teraszfedés történhet szabványos módon: üvegbetétes, fémvázas műanyag építőelemekkel, de terveztethetünk egyedi tetőzetet is. Impozáns látvány egy íves polikarbonát terasztető. Alatta társalgót, kávézó sarkot, biliárdszobát rendezhetünk be. Hidegebb tavaszi-őszi estéken vagy zord téli időszakban azonban nem használhatjuk. A polikarbonát terasztető télikertek építéséhez ideális, de fűtéséről gondoskodni kell.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.