Melyik a legjobb zuhanyfal?

legjobb tuhanyfal

Fontos, hogy végezzen egy kis kutatómunkát, aki úgy határoz, hogy zuhanykabin helyett modern zuhanyfalat alkalmaz a fürdőszobában. Mivel csak az elmúlt időszakban jöttek divatba a zuhanyfalak, kevésbé ismerjük a típusaikat. Cikkünk bemutatja a zuhanyfal fajtákat, ezáltal segít megtalálni a legjobb zuhanyfalat mindenkinek.

A legjobb zuhanyfal stílus

Fürdőszobától függ, hova melyik zuhanyfal megjelenés passzol legjobban. Maga a zuhanyfal és a keret vagy profil esetében is van választék.

Zuhanyfal színe

A következő típusokat találjuk:

  • átlátszó
  • matt
  • mintás

Az átlátszó modell passzol egy elegáns fürdőszobába, ahol nagyszerűek a fényviszonyok. Igazi luxus hatást kelt, ahogy a víztiszta üveg átszűri a fényt. Akinek fürdőszobájában kevésbé dominálnak a csillogó elemek, voksolhat a matt változatra. Romantikus és kreatív stílusú fürdőszobához pedig kereshetünk mintás zuhanyfalat is.

Keretes vagy keret nélküli?

Meghatározza a hatást, hogy keretes vagy keret nélküli zuhanyfal kerül beszerelésre. Ha lágyabb, légiesebb hangulatot szeretnénk, akkor a keret nélküli a legjobb. A határozott, robusztusabb érzésért pedig a keretes modellt válasszuk!

Profil színe

A zuhanyfal rendelkezik kitámasztóval, a keretes modellek pedig kerettel is. Ezek általában a következő színekben érhetők el:

  • króm
  • fekete
  • fehér

A többi berendezési tárgy határozza meg, melyik a legjobb a mi esetünkben.

Melyik a legjobb zuhanyfal méret?

Az esztétikán túl a méretre is összpontosítsunk! Általában 70-160 cm-es modellek vannak a boltokban. Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:

  • Mekkora területet szeretnénk határolni?
  • Egy vagy két oldalról nyitott zuhanykabint tervezünk?
  • Hány oldalról határolja a fürdőszoba fala a kabint?

Ha ugyanis két oldalról nyitott lesz a zuhanykabin, akkor egy hosszabb zuhanyfal a legjobb választás. Így biztosan nem fog kifolyni a víz. Ha a sztenderd méretek nem felelnek meg, készíttessünk egyedi darabot!

Kiváló zuhanyfal anyagok

Leggyakrabban az edzett üveggel vagy edzett biztonsági üveggel találkozhatunk zuhanyfal kiválasztásánál. Valójában ez az ajánlott anyag, hiszen nagyon tartós, könnyű tisztítani, és kérhetünk rá speciális vízlepergető bevonatot is.

Esetenként gyártanak zuhanyfalat műanyagból is. Ez nagyon pénztárcabarát, de sokkal küzdelmesebbé teszi a takarítást. Emellett kevésbé tartós.

Zuhanyfal árak

Ár tekintetében is nagy a szórás zuhanyfalakból. Márkától és paraméterektől függően 60 – 300 ezer forintig terjed a választék. Érdemes több helyen is érdeklődni, ismerősök és szakemberek véleményét kérni, hogy egy strapabíró darabot kapjunk, elfogadható áron.

Hol vásárolható meg a legjobb zuhanyfal?

Szó volt róla, hogy érdemes több helyen megismerni a zuhanyfal választékot. Boltról boltra járni azonban nagyon időigényes művelet. Ilyenkor jön jól egy vagy több zuhanyfal webshop, ahol biztosan az összes létező színt, formát és extrát megtaláljuk. Emellett e-mailben vagy telefonon még segítséget is kérhetünk a szakértőktől.

Összegzés: Számos paramétertől függ, hogy számunkra melyik a legjobb zuhanyfal. Számít a méret, a szín, az anyag, nem utolsósorban pedig az ár is. Vásárlás előtt tájékozódjunk, s kérjük ki szakember véleményét, így biztosan elégedettek leszünk az eredménnyel.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.