Infrasugárban a műanyag IBC-tartályok

IBC-tartályok vizsgálata infrasugárzóval

infravörös lézer diagnosztika

IBC-tartály infraképe

A rotációs műanyagöntés megbízható technológia, de előfordul, hogy szerkezeti hibákkal jár. A műanyagtermékek minőségének diagnosztizálására újabban kifejlesztett készülék infravörös sugarak kibocsátásával és a vizsgálati tárgy egyenletes átmelegítésével tárja fel a szerkezeti hibákat. A New Age típusú elektromos infrasugárzó lézerkészülék, miután azonos hőmérsékletre melegítette a céltárgy minden pontját, a lehűlési folyamatban elkészíti a polimer anyagú tartályok, kádak, hordók hőtérképét, és ezek a hozzáértők számár beszédesen megmutatják az anyaghibákat. A láthatatlan hullámokat kibocsájtó, alacsony hullámhosszú infrasugárzók nagy segítségére vannak a gyártóknak.

De nézzük, milyen termékek vizsgálhatók ezzel az innavatív technológiával – akár a mindennapi gyakorlatban is, lévén az infrakészülék minden klór-dioxidos fertőtlenítőszert tároló vízmű vagy vegyszertároló raktár felszerelésében ott lehet.

Folyadéktároló négyszögletes műanyag tartály

négyszögletes műanyag ibc tartály

IBC-tartály acél keretben

A rotációs öntéssel gyártott négyszögletes tartályok és hordók varratmentes kivitelben készült műanyag tárolóeszközök. Az IBC-tartályok acél keretben kerülnek forgalomba, jól tűri a magas nyomást és ütéseket. A tartályok LLD-PE (alacsony sűrűségű lineáris polietilén) anyagból készülnek, vegyszerállók, UV-sugárzással szemben stabilak és élelmiszerre veszélytelenek. Ez a tartály- és hordótípus teljesen varratmentes, sima belső falfelülettel és vastag fallal rendelkezik. Az adagoló tartály fehér és fekete színben kapható a webáruházakban. A falvastagság normál alkalmazásokhoz lett kialakítva. A gyártó ígérete szerint szükség esetén a falvastagság növelhető. A tölcsér alakú kivezetés segíti a leeresztést. Kérésre a tartályokat és hordókat el szokták látni szerelvényekkel, terelőlappal és szintjelzővel. A szabvány keret színezett és porfestett (képünkön kék). A négyszögletes műanyag tartály külön kérésre  galvanizált és rozsdamentes acél vázat is kaphat. A fekete műanyag tartály és hordó a fényérzékeny anyagok számára készül és az UV-sugárzással szemben ellenállóbb.

A négyzetes tartályok és hordók kisebb kivitelezésben rendelhetők menetes tetővel. Dombornyomott literes jelöléssel rendelkezik, és természetes átlátszó (fehér) valamint fekete színben kapható. A kis négyzetes tartály és hordó -20 °C és + 60 °C között hőálló.

Téglalap alakú és hatszögletes tartályok

A téglalap alakú tartályok és hordók kisebb folyadéktarolók menetes tetővel, melyek korrozív anyagok biztonságos tárolására alkalmasak. A téglalap alakú tartály és hordó vastag falú, varratmentes, ellenáll a vegyszereknek és jól tűri a magas nyomást és ütéseket. Öntött süllyesztett fogantyúval rendelkezik, -20 °C és + 60 °C között hőálló. Ha mégis kocka alakú négyzetes eurocub IBC-t keres:

téglalap alakú tartály

Négyszögletes konténer hőtérképe

A hatszögű hordó egy kisebb ipari tartály menetes tetővel, amely alkalmas korrozív folyadékok biztonságos tárolására. A hatszögű hordó és tartály egyenletes falvastagságú, varratmentesen készül rotoformázással, ellenáll a vegyszereknek és jól tűri a magas nyomást és mechanikus erőhatásokat. Ellenálló az UV- és infrasugárzással szemben, ugyanakkor jól vizsgálható a fentebb említett lézeres infra-diagnosztikával.

PR-cikkünk témája:

Infrasugárzók a műanyag IBC-tartályok vizsgálatára

Anyaghibák – az infravörös sugarak segítenek feltárásukban. Négyszögletes műanyag tartály és hatszögletű hordó diagnosztikája infra készülékkel.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.