Kakaó. Télikerti szubtrópusi növények. Virágküldés

Lehetséges-e kakaó termesztése házilag?

kakaó télikert

Kakaócserjék otthoni télikertünkben is meghozzák termésüket

Számtalan példa bizonyítja: lehet kakaót termeszteni házilag. Azonban fontos tudni, hogy ez egy viszonylag nehéz és időigényes folyamat, és csak bizonyos klímazónákban lehetséges. A kakaófa trópusi növény, amely csak azokon a területeken termeszthető, ahol az éves átlaghőmérséklet legalább 18-21°C, és az éves csapadékmennyiség meghaladja a 1 500 mm-t.

Ha ezek a feltételek adottak, akkor a kakaófa termesztése otthoni üvegházban, télikertben akár Budapesten is lehetséges lehet. A kakaófa 4-5 éves koráig fejlődik, és csak ezután kezdi meg a természetes termékenyítést, így türelemre és időre van szükség. A kakaófának árnyékos helyre van szüksége, amely lehetővé teszi a növénynek, hogy fokozatosan növekedjen és termessze a gyümölcsöket.

Lényeges, hogy a kakaó házilagos termesztéséhez ismeretekre van szükség a növény növekedéséről és a megfelelő gondozásról. A növénynek például rendszeres öntözést, trágyázást és permetezést igényel, valamint a gyümölcsöket is gondosan kell kezelni és betakarítani, hogy megfelelő minőségű kakaót kapjunk.

Összességében tehát lehetséges kakaót termeszteni házilag, azonban nagyon fontos, hogy az adott klímazónában és a megfelelő gondozás mellett tegyük ezt. Mivel a kakaó termesztése bonyolult folyamat, kevésbé gyakori hobbi kertészek között, és általában inkább a trópusi országokban történik nagyüzemi körülmények között.

Milyen szubtrópusi növények nevelhetők télikertben?

szubtrópusi virágok télikertbenSzubtrópusi növények és virágok nevelése ipari méretű üvegházban, de otthoni télikertben is lehetséges. A megfelelő klíma lehetővé teszi, hogy olyan növényeket és virágokat nevelhessünk, amelyek a hideg éghajlaton nem lennének túlélőképesek. Az alábbiakban néhány példa található a szubtrópusi növények és virágok közül:

Hibiszkusz

Ez a növény egész évben virágzik, és a virágai nagy, színes és díszesek. A hibiszkuszokat könnyű nevelni, és a télikertben vagy üvegházban többféle fajtát is termeszthetünk.

Orchidea

Az orchideák szépségük és különlegességük miatt a legkedveltebb szobanövények közé tartoznak. A szubtrópusi orchideák a magas páratartalomra és meleg klímára vágynak, így az üvegház vagy télikert az ideális környezet számukra.

Citrusfélék

Az üvegházban nevelt citromfák, narancsfák és grapefruitfák gyümölcseit is élvezhetjük. A citrusfélék a meleg klímát és a magas páratartalmat kedvelik.

Broméliák

A broméliák a trópusi erdők színpompás növényei. Széles választékban elérhetőek, a kisebb broméliáktól a nagyobb méretűekig. Jellemzőjük, hogy a növény közepében gyakran található virág, amely a levelek között tűnik fel.

Pálmák

A pálmák elegáns megjelenésükkel és exotikus külsejükkel díszíthetik az üvegházat vagy télikertet. A pálmák számos fajtája létezik, beleértve a kis méretű fajokat is, amelyeket beltéri környezetben is könnyen nevelhetünk.

Begóniák

A szubtrópusi begóniák élénk színeikkel és színes leveleikkel díszíthetik a télikertet vagy üvegházat. A begóniák közül több fajta is létezik, amelyek különböző virágokkal rendelkeznek, de általában egyszerűek a nevelésük.

Ezek csak néhány példa a szubtrópusi növények és virágok közül, amelyeket üvegházban vagy télikertben, házhoz épített fedett teraszon lehet nevelni. Fontos megjegyezni, hogy a növények igényei eltérőek lehetnek, így előzetes kutatás és a megfelelő gondozás nagyon fontos.

Virágküldő szolgáltatás Budapesten

A nők életének legszebb része, amikor világra hozzák gyermeküket. Nem csoda, hogy ez egy olyan nagy ünnep, amit virággal illik ünnepelni. Nem csak a kisbaba születésekor veszik igénybe a virágküldés szolgáltatás az emberek, hanem akkor is, amikor kiderül a baba neme, vagy még a legelején, amikor kiderül, az állapotosság ténye.

Milyen virágcsokrot küldjek egy várandós nőnek?

Az összes virág nagyon szép és akár az összes virág is alkalmas lehet, de még sem. A legfontosabb, hogy az anyukák nem szeretik az erőteljes illatokat szagokat, nagyon érzékeny a gyomruk, ezért előfordulhat az, hogy például egy frézia virágcsokortól hányingerük lesz. Tehát a legfontosabb szabály az, hogy túl illatos virágot ne küldjünk a kismamának.

A következő virágokat bátran ajánlja a virágküldő szolgálat:

  • gerbera
  • orchidea
  • alsztroméria
  • tulipán
  • liziantusz
  • rózsa

Fontos, hogy a fent említett frézia, illetve a liliomok illatos virágok, tehát ezeket a virágokat ne kérjük állapotos nő számára. Ha nem biztos benne, hogy melyik virágot választhatja, akkor a virágküldés előtt kérje ki a virágkötő tanácsát.

Milyen színű virágokból álljon a virágcsokor?

Amikor még a baba neme nem derült ki, csak az, hogy a kismama várandós, akkor nem tudjuk a baba neméhez igazítani a virágcsokor színét, ilyenkor vidám színekből köttessük meg a virágcsokrot, sárga, narancs, bordó. Amikor már a baba neme kiderül, akkor már a virágküldés egyszerűbb, mert ha a baba kislány, akkor rózsaszín, krém, mályva színeket használjunk, ha fiú lesz, akkor kék, zöld, lila és fehér színeket használhatunk.

Milyen virágot rendeljek, ha már a baba megszületett?

Sokan a szülés után az első nap már küldik is a virágot a kórházba, amit természetesen a virágküldő szolgálat ki is szállít, viszont elég körülményesen jut el a virág a kismamáig és hely sem sok van a kórtermekben a virágnak, így bölcsebb döntés lehet a virágot a kismama lakására rendelni, amikor már hazaengedik őt a kórházból.

Amikor a baba megszületett, akkor is ragaszkodhatunk ahhoz, hogy a baba neméhez igazítjuk a színvilágát a virágcsokornak, de bármilyen kevésbé illatos virág szóba jöhet, ha nem a baba neme a mérvadó. Közeli ismerősünk, rokonunk esetén tudhatjuk azt, hogy mi a kedvenc virága a kismamának és akkor abból a virágból köttessük a csokrot, nagyon fog neki örülni. Ha tanácsra van szüksége virágküldés előtt, akkor bátran kérdezze a budapesti virágküldő szolgálat virágkötőit, hogy a tökéletes virágcsokorral örvendeztethesse meg szeretteit.


Terasz beépítés. Kakaó fa, cserje, bab termesztése otthon – Bp. Szubtrópusi, trópusi növények a télikertben.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.