Teraszfedés-medencefedés, mobil teraszhűtő

Házhoz épített terasz befedése. Higiénia

terasz fedés medence

Házi uszoda a befedett teraszon

Családi házhoz épített terasz befedésével védett területet alakíthatunk ki, amely alkalmas lehet házi uszoda kialakítására. A fedett medencék építésének sajátosságai közé tartozik, hogy a beltéri elemek lehetnek nagy méretűek és helyhez kötöttek (képünkön), de lehetnek könnyen szállíthatók és helyben összeszerelhetők. Az állandó szerkezetek helyigényesek mind a medence elhelyezését, mind az építési munkák elvégzését (beleértve a géphasználatot is) illetőeb. A stacionárius menedék polimerekből, fémekből és (vagy) betonból készülhetnek. Leggyakrabban különböző anyagok kombinációját használják, a beton pedig kötelező tartóforma. Általában ebből készül a ez alap és a tetőtartók. Lásd még:

Ám azt ne feledjük, bármilyen technológiával is készült a létesítmény, a fedett teraszon épített medence vizét időnként fertőtleníteni szükséges. Ellenkező esetben megtelepszenek benne a baktériumok, algák, gombák. Ezek táptalajra találnak az üvegházakban is, így a fertőtlenítő szerek használata itt is elkerülhetetlen. Ajánlott környezetbarát baktériumölő szert alkalmazni.

Hiába fedett a medence, vizét fertőtleníteni kell

Teraszfedés, medencefedés, tiszta víz

Az egyre szmogosabb levegőjű Budapesten és vonzáskörzetében (Pest megye, fővárosi agglomeráció) kvalifikált professzionális szolgáltató kisvállalkozások és magánvállalkozók foglalkoznak télikertek tervezésével, terasz- és medencefedés elvégzésével. Társvállalkozások bízhatók meg a medencék vizének fertőtlenítésével. Hiába befedett a beton vagy műanyag medence, a tető nem óvja meg a szennyeződésektől. Vizét tisztítani kell.

Pergola gyártásával és felszerelésével enyhíthető az égető napsugárzás ereje. Nyáron a perzselő hőségben megoldható a teraszhűtés mobil klímaberendezések alkalmazásával. A párásítók jéghideg fuvallata 10-15 fokkal is enyhítheti a célzott helyek k9rnyezeti hőmérsékletét.

Mobil léghűtő gépek, párásítók a teraszon

Teraszok hűtése. HydroPort mobil klíma- és párásító berendezés működése

mobil klíma terasz hűtő

Nagy teljesítményű mobil klíma működik a forró teraszon

A nyáron üzemelő kávézók, éttermek,  pavilonok vagy a családi házhoz épített teraszok, verandák klimatizáló és ködképző rendszereinek használatával egyszerre több problémát is megoldhat:

  • Relatív páratartalom szabályozás
  • Hőérzet javítása légmozgással
  • Léghűtés az adiabatikus hatásnak köszönhetően
  • A levegő pormentesítése

Az ilyen létesítmények ködképző rendszerei szezonálisan üzemelnek (az év meleg időszakaiban), így lehetnek helyhez kötöttek és mobilak is.

Ha nem mobil párahűtőkről van szó (pl. Hydroport 24), akkor a ködklímát a pavilon vagy terasz tetőjének kerülete mentén szerelik fel. Ezekre a csövekre nagynyomású fúvókákat rögzítenek, amelyek ködöt – 15 mikronnál kisebb cseppméretű vízaeroszolt – permeteznek. Nagy területeken párásító ventilátorok vagy ipari mobil hűtök használhatók a ködnek mélyen a vendégtérbe való szétterítésére.

Kis területeken (50 m²-ig) 8-10 l/h kapacitású, hordozható vagy mobil ködrendszereket használnak teraszokhoz és pavilonokhoz. Műszakilag ez egy kerekes ventilátor beépített szivattyúmodullal, szűrővel (vízellátáshoz csatlakoztatva) és több fúvókával. A klímaberendezések távirányítóval, kijelzővel vannak felszerelve, a legújabb modellek pedig távirányítóval rendelkeznek interneten keresztül, wi-fi-n keresztül.

Télikert tervezése, gyártása, beszerelése: árak

Építsen kertes házához Ön is üvegpavilont, fertőtlenített vizű úszómedencét, árnyékot adó pergolát. Keressen rá ezekre a kifejezésekre a Google segítségével:

  • Fedett teraszon elhelyezett medence fertőtlenítése
  • Hőszigetelt ablak, ajtó készítése kedvezményes garanciával
  • Kerti pergola alá telepíthető mobil léghűtő gépek vásárlása
  • Terasz építés és télikert gyártás Budapest

Ne feledje: a télikertek létesítésének legegyszerűbb és a költségeinket leginkább kímélő módozata a már megépített terasz beüvegezése.

A meghatározás szerint a télikert a napenergiát hasznosító üvegfalú építmény, délszaki növények elhelyezésére létesített speciális helyiség a lakásban vagy azon kívül, de a házzal egybefüggően (ellentétben a külön épületet alkotó növényházzal, pálma- és üvegházzal). Az üvegházhatás miatt a lakás hőháztartására nézve jótékony hatással lehet egy télikert építése és gyártása a mérsékelt égöv alatti  Budapesten.

A télikert és üvegház fertőtlenítése

Uszodai és kertészeti, így növényházi felhasználásnál a tisztító és csírátlanító hatású klór-dioxid oldat alkalmazása ajánlott, amely jól használható környezetbarát fertőtlenítő szer és kiválóan alkalmas kemény, nem porózus felületek megtisztítására, fertőtlenítésére. Az oldatot korszerűen a TwinOxide® termékből állítják elő, a koncentráció és a hatásidő az alkalmazási területtől (kert, üvegház, virágcserép) függ, a további részleteket és az egyéb hígítási és alkalmazási előírásokat erre rákeresve olvashatják el: téli kertek fertőtlenítése klór-dioxid oldattal.

Mindnyájunk érdeke a fenntartható fejlődés, a klímatudatosság és a tiszta víz.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.